Профільний міністр повідомив, що шахтарі державних вугільних підприємств отримають зарплату не раніше 20 листопада. Про це написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець у Facebook, коментуючи події на шахті «Гірська» ДП «Первомайськвугілля», де сьогодні після першої зміни розпочалася підземна акція протесту проти боргів по зарплаті.

За словами Михайла Волинця, керівник Луганської цивільно-військової адміністрації Сергій Гайдай пообіцяв шахтарям «Гірської», що зарплата буде виплачена до п’ятниці. «Але щойно я мав розмову з міністром енергетики та захисту довкілля Олексієм Оржелем, який сказав мені, що заробітна плата гірникам буде виплачена не раніше середи наступного тижня, тобто 20 листопада», додав Волинець.

Лідер НПГУ припускає, що протест на шахті «Гірська» може стати початком широкомасштабної акції гірників державних вугледобувних підприємств. «Бо заборгованість із виплати заробітної плати гірникам вже становить 1,559 мільярда гривень», повідомляє Михайло Волинець.

Нагадаємо, на середу, 13 листопада, заплановано акцію протесту в ДП «Мирноградвугілля». До протесту також збираються вдатися робітники ДП «Селидіввугілля».