Засоби радіоелектронної боротьби – сьогодні невід’ємна складова як для воєнних дій, так і для роботи із цивільними у найбільш небезпечних населених пунктах на сході країни. Тож для того, щоб заплутати російські дрони та створити безпечне середовище під час евакуації мирного населення, РЕБи вкрай важливі. За необхідним спецобладнанням Авдіївська МВА звернулася до Групи Метінвест, яка продовжує надавати допомогу для захисту цивільних на близьких до фронту напрямках.

«Від компанії Метнівест на звернення військової адміністрації міста Авдіївка ми передаємо системи РЕБ для автомобілів. Ці системи максимально забезпечать безпеку при евакуації місцевих мешканців, а також завозі гуманітарних вантажів для тих, хто прийняв для себе рішення залишились поки на місці. Це обладнання вже дуже добре себе зарекомендувало і врятувало не одне життя», – зазначив представник Групи Метінвест Юрій Кциненко.

За словами начальника Авдіївської МВА Віталія Барабаша, така підтримка системна та надається постійно.

«Дійсно це дуже потрібні, корисні речі. Найголовніше – вони будуть застосовуватись на Авдіївському напрямку. Незважаючи на те, що зараз наше місто, на жаль, окуповане, багато його мешканців – переселенців знаходяться в наближених до Авдіївки селах сусідньої Очеретинської громади. Треба їх забезпечувати і гуманітарною допомогою, і здійснювати евакуацію, яка на сьогодні ще продовжується», – каже Віталій Барабаш.

У компанії Метінвест  знають потреби громади та намагаються їх максимально задовольняти.

«Хотів би подякувати компанії Метінвест за те, що, незважаючи на важку ситуацію на нашому напрямку, вона все одно продовжує допомагати. З початку повномасштабної війни дуже багато було надано гуманітарної допомоги, бронежилети, каски. Компанія надавала допомогу до останнього дня, поки ми були в місті», – каже Віталій Барабаш.

Нині на Донеччині точаться найзапекліші бої, і надане Метінвестом високоефективне устаткування зможе врятувати і техніку, і найголовніше  – людські життя.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що травматологічне відділення Мирноградської ЦМЛ отримало від Метінвесту сучасне обладнання.