У жовтні геомагнітний стан атмосфери буде достатньо спокійним, проте за прогнозами фахівців, нас очікують дві потужні магнітні бурі, декілька слабких та середніх. Інформація із сайту Meteoagent. 

Коли очікувати магнітні бурі:

1-2 жовтня — магнітна буря середньої потужності;

3-4 жовтня - потужна магнітна буря

5 жовтня —магнітна буря середньої потужності;

13-15 жовтня — слабка магнітна буря;

23 жовтня — потужна магнітна буря у першій половині дня;

23-26 жовтня — слабка магнітна буря;

29-30 жовтня — магнітна буря середньої інтенсивності. 

Що таке магнітні бурі?

Магнітні бурі — це порушення магнітного поля Землі, викликане спалахами на Сонці. Такі коливання можуть мати негативний вплив на функціонування систем зв’язку, а також людське здоров'я.

Від людей інколи можна почути скарги на головний біль або суглоби, які болять "на погоду". Такі явища називають "метеозалежністю" і багато метеозалежних людей заявляють, що в дні магнітних коливань можуть почувати себе погано. Вплив магнітної бурі у людей проявляється в різних симптомах, але найчастіше спостерігаються такі ознаки:

  • головний біль;
  • запаморочення;
  • нудота;
  • біль у м'язах і суглобах;
  • біль у серці;
  • підвищений тиск;
  • прискорений пульс;
  • безсоння;
  • сильна втома;
  • загострення хронічних хвороб.

Вчені не до кінця дослідили, який саме вплив на організм мають магнітні бурі, але існують такі ситуації, коли погода дійсно впливає на самопочуття.

Наприклад, в спекотні дні стається більше теплових ударів, через що погіршується самопочуття людей із гіпертонією та іншими хронічними хворобами. Також різкі зміни температури та атмосферного тиску можуть вплинути на загальний стан.

Окрім цього, зміна погодних умов може погіршити симптоми у людей із хронічним болем, ревматологічними хворобами або мігренню.

Однак важливо усвідомлювати, що за нездужанням "через магнітні бурі" можуть приховуватись реальні розлади в роботі організму, які людина може когнітивно пов'язати із спалахами на сонці: гіпертонія, нестача певних вітамінів, інфекції, захворювання нервової системи та психічні розлади.

Також через загадкові симптоми організм може реагувати на несприятливі умови життя: хронічна нестача сну, нестача фізичної активності або, навпаки, раптове надмірне навантаження, стрес.

Тому при появі симптомів, які викликають дискомфорт або загостреннях хронічних захворювань, краще звернутися за консультацією до сімейного лікаря.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Донецькій області стартувала донорська акція «Твоя кров для перемоги».