Жителі будинку №34 на вулиці Лізи Чайкіної у Мирнограді, який постраждав внаслідок ворожого обстрілу, шукають тих, хто зможе відремонтувати покрівлю. Про це вони розповіли знімальній групі ТК «Орбіта».

Обстріл стався 23 лютого поточного року. Тоді зазнали руйнувань та пошкоджень багато будинків. У багатоповерхівці на вулиці Лізи Чайкіної повилітали вікна та двері, було зруйновано дах.

Мешканцям надали будматеріали, аби вони могли забити пошкоджені вікна. Також вони спочатку отримали плівку для даху, а трохи згодом – і шифер, дошки, цвяхи. За словами місцевих, допомогла одна з волонтерських організацій, співпраці посприяла Мирноградська міська військова адміністрація. Навіть доставка такої кількості матеріалів була безкоштовною.

Тепер потрібно демонтувати стару покрівлю та зробити нову. Але багатоповерхівка знаходиться в управлінні ОСББ, тож мешканці самі повинні сплачувати за послуги, які потрібні будинку.

«Усім будинкам, які постраждали внаслідок ворожих обстрілів – якщо це ОСББ або будинком займається керуюча компанія – по їх заявкам ми надаємо матеріали. У нас п'ять або шість будинків з шиферними дахами вже зроблені, зараз приступають до тих, де м'яка покрівля. Стосовно будинку на вулиці Лізи Чайкіної – всі потрібні матеріали ми надали, але роботи повинні виконувати ОСББ, це їх господарська діяльність», – зазначив в.о. начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк.

За словами мешканців будинку №34, їм озвучили вартість послуг з ремонту покрівлі – 200 тис. грн. Але в ОСББ такої суми немає.

«На сьогодні в нашому будинку залишилися переважно мешканці похилого віку. Своїми силами ми не можемо зробити ремонт. Нам дуже потрібна допомога від благодійників, і це має бути якась професійна будівельна бригада», – каже старша будинку Ольга.

Якщо хтось з благодійників захоче допомогти саме цьому будинку, журналісти готові надати контакти його мешканців.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».