Військовослужбовець Руслан Циганок з Покровська отримав нагрудний знак «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ. Про це повідомили в Донецькому обласному ТЦК та СП.

Солдат Руслан Циганок народився в селі Гнатівка Покровського району Донецької області, був призваний на військову службу Покровським РТЦК та СП у лютому 2022 року. Відтоді проходить військову службу на посаді гранатометника механізованого відділення механізованого взводу механізованої роти військової частини А7275.

З 24 лютого 2022 бере участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії російської федерації.

Дисциплінований, грамотний, працелюбний військовослужбовець. До виконання своїх службових обов’язків ставиться сумлінно і чесно, з почуттям високої відповідальності за доручену справу, справжній патріот Батьківщини.

19 жовтня 2023 року у складі зведених підрозділів військової частини А7275, зайняв оборону в районі населеного пункту Авдіївка Донецької області, де на той час війська російської федерації вже вели активні наступальні дії, застосовуючи артилерію, міномети, штурмові підрозділи.

Під час чергової атаки на оборонні рубежі, 20 жовтня 2023 року в ході бойових дій Руслан Циганок отримав вогнепальне осколкове поранення, але продовжив відбивати чисельні атаки штурмових підрозділів противника.

21 жовтня 2023 року через переважаючі сили противника виникла загроза оточення. На позиціях на той час залишився поранений солдат Руслан Циганок в групі ще двох поранених військовослужбовців.

Незважаючи на отримане поранення залишився на позиціях, виконав свій військовий обов’язок, проявив мужність, небувалу стійкість, самовідданість і відвагу.

Разом з побратимами в ході стрілецького бою зі штурмовою групою противника, якій тимчасово вдалося зайняти сусідні оборонні рубежі, відбили їх і взяли у полон п’ятьох членів штурмової групи противника.

За виконання завдання був нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

Раніше повідомлялось, що «Золотий хрест» отримав військовий з Гірника Микола Чубар.