Через обледеніння дерев та електричних мереж у Покровській громаді багато аварійних знеструмлень. Про відновлювальні роботи енергетиків ДТЕК повідомили в Покровській міській військовій адміністрації.

Ремонтники зафіксували чисельні обриви дротів, повалені дерева та опори, які впали під вагою криги. За інформацією начальника Покровського РЕМ «ДТЕК Донецькі електромережі» Віталія Асіненка, наразі в Покровській громаді знеструмлені 13 високовольтних ліній, а це майже 143 трансформаторних пунктів, 25 тисяч абонентів без світла.

«Станом на зараз працюють 7 бригад по містах Покровськ, Мирноград, Родинське. На жаль, продовжуються знеструмлення на лініях. Загалом у Покровському районі фіксується пошкодження 45 високовольтних ліній, що веде до відключення 476 трансформаторних пунктів та 45 тисяч абонентів. 85 населених пунктів залишаються без світла», – розповів Віталій Асіненко.

Наразі аварійні бригади активно працюють над усуненням пошкоджень на високовольтних лініях, проте завершенню цих робіт заважає негода.

«Погодні умови погіршуються. Поки ми не відпрацюємо всі аварії на високовольтних лініях, ми не зможемо розповісти, що відбувається з низьковольтними мережами», – додав Віталій Асіненко.

Поки триває боротьба з наслідками ожеледі, час відновлення електропостачання залишається невизначеним. Команди працівників роблять усе можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання та мінімізації незручностей для населення – зазначають у ДТЕК.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Покровськ знову постраждав від негоди: внаслідок обледеніння в місті зламані дерева та обірвані електромережі, на дорогах ожеледиця.

Через негоду в Покровській громаді відкриті всі пункти незламності.

Детальніше про боротьбу з наслідками негоди в Покровській громаді – в сюжеті ТК «Орбіта».