Три художниці розписали стіни в одному з укриттів міста Покровська. Про це розповіла одна з майстринь, керівниця гуртка «Художня кераміка» Покровського центру творчості та дозвілля Надія Гринь. 

Зазвичай жінки працюють з дітьми у гуртках ЦТД. Лілія Жуйко – керівниця студії «Берегиня», пані Надія вчить ліпити з глини, а Вікторія Муха навчає образотворчому мистецтву. Цього разу їм запропонували зайнятися розписом стін. Майстрині самі вирішували, що саме зобразити та в яких кольорах.

«Чому ми вибрали саме такі малюнки? Як бачите, діти пускають мильні бульбашки. Це асоціація з дитинством, адже коли ви це робили, на душі становилося дуже добре та світло. Тому ми вибрали сюжети, які викликають радість», – розповідає Надія Гринь. 

У роботі вони використовували якісні та безпечні матеріали – каже пані Надія.

«Це акрилова, гумова фарба. Вона нетоксична, запаху ніякого не було. Як бачите, дуже добре лягла. Ці стіни можна ще й мити», – пояснила майстриня.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що в п’яти дитсадках Покровської громади облаштовують укриття за підтримки компанії «Метінвест».