Ситуація в Авдіївці складна, але контрольована. Про це в інтерв’ю ТК «Орбіта» розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

За його словами, коксохім стовідсотково контролюється Збройними Силами України. А щодо заяв ворога про контроль над будинками, Віталій Барабаш повідомив наступне: «Якщо їх можна назвати будинками. Це дачний кооператив, садове товариство. Ну тобто це маленькі такі невеличкі будиночки, які люди будували собі біля Авдіївського коксохімзаводу».

Віталій Барабаш підкреслює: мова не йде про якісь серйозні провали.

«Все-таки лінія оборони тримається. Незважаючи на ті ДРГ, які намагаються і заходять іноді в місто. Але що Авдіївка пала – я би так не сказав. Певні стабілізаційні дії вже проводяться, впевнений, що найближчим часом стане трошки легше», – зазначає Віталій Барабаш.

Він також закликає всіх донатити на дрони: каже, це порятунок авдіївського гарнізону, і просить допомагати адресно.

Ворог тисне зі всіх боків на Авдіївку, несе великі втрати, але людей і техніки в нього багато. Місто обстрілюють не тільки зі всіх видів ствольної артилерії, але й керованими авіабомбами.

«КАБи почали застосовувати десь з кінця серпня. До кінця року їх було 146, а з 1 січня на сьогодні – вже більше 700», – розповів Віталій Барабаш.

Проте очільник місцевої МВА сподівається, що саме з Авдіївкою буде пов’язаний перелом у війні.

«Я впевнений, що Авдіївка не паде. У мене особисто відчуття, що на Авдіївці буде перелом взагалі в цій війні, не тільки на Донеччині. Повторюсь: Авдіївка точно не пала, і ще далеко до таких думок, що Авдіївка найближчим часом паде», – зазначає Віталій Барабаш.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про мобілізацію.