Цієї зими енергетика буде захищена краще, ніж минулого року. Хоча кожен об’єкт енергетики по всій території України захистити фізичним укриттям практично неможливо, робота в цьому напрямку ведеться постійно.

«Це непроста робота, адже в нас велика територiя, i захистити все фiзичними захисними спорудами вкрай складно. Що стосується ППО, то з ранку до вечора займаємося цим питанням для того, щоб максимально збiльшити кiлькiсть засобiв ураження саме протиповiтряної оборони. Ми не можемо зараз сказати, що можемо захистити все, але з усiм тим, все буде набагато краще, нiж це було минулого року», – розповів секретар РНБО Олексій Данилов.

Мова йде не тільки про фізичні захисні споруди на енергетичних об'єктах. Україна отримала чи отримує ППО різних модифікацій з радіусом перехоплення до 350 км (американська система HAWK).

Завдяки цьому, сили ППО вже знищують більш ніж 70% цілей під час масованих ударів.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, минулого року енергетики отримали важкий, але дуже корисний досвід того, як підтримувати роботу енергосистеми в складних умовах.

«Ключовим є те, що система готова. Минулої зими ми отримали досвід, як втримати систему під атаками… З точки зору захисту цього року ми готові набагато більше, ніж напередодні 10 жовтня минулого року», - сказав Галущенко під час виступу на Київському міжнародному економічному форумі.

Голова Міненерго також зазначив, що спрогнозувати масштаб ударів та їхнього впливу на енергосистему складно, але, очевидно, що російські терористи будуть намагатись реалізовувати цей сценарій.

Раніше у ДТЕК розповіли про підготовку до зими.