Якою буде зима? Чи будуть відключення? Чи готові енергетики? На ці питання відповідав директор ДТЕК Дмитро Сахарук на форумі «Енергія бізнесу».

Щодо можливих відключень світла, за словами Дмитра Сахарука, енергетичні компанії та влада роблять усе можливе, щоб уникнути відключень електропостачання взагалі. Але якщо атаки по енергетичним об'єктам продовжаться – пройти зиму без відключень буде складно. Всі працюють на те, щоб відключення були менш тривалими й менш частими, ніж минулої зими.

Також фахівець розповів про стан української енергосистеми.

"Станом на кінець минулої зими, пошкоджено чи повністю зруйновано було 50% об'єктів енергосистеми. Значну частину було відновлено, але не все. Все відновити за цих умов і за цей час просто неможливо", — підкреслив Дмитро Сахарук.

Окрім цього директор ДТЕК зазначив, що попри всі складності у другий рік війни компанія продовжує інвестувати у відновлення, ремонти та видобуток електроенергії. Також енергосистему підсилюють новими потужностями. Безпосередньо під час війни, в 100 км від фронту ДТЕК закінчив будівництво першої черги Тилігульської вітрової електростанції, яка складається з 19 турбін загальною потужністю 114 МВт

Наостанок Дмитро Сахарук повідомив, що компанія ДТЕК вкладає гроші у видобуток вугілля, щоб протистояти енергетичному терору. Також у майбутньому вони проводитимуть «зелений» перехід на видобуток екологічно-чистої енергії.

Підготовка до зими продовжується.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Україна та США уклали меморандум щодо зміцнення енергосистеми на 522 млн доларів.