У третю неділю березня українські комунальники відзначають своє професійне свято – День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення.

Зараз до представників цієї галузі особлива увага – адже вони одними з перших реагують на всі проблеми і складнощі воєнного часу. А тепло в оселях і на об’єктах інфраструктури – це взагалі стратегічне питання – каже керівник комунального підприємства «Добро», яке відповідає за теплопостачання в Добропільській, Новодонецькій та Білозерській громадах.

«На сьогоднішній день чисельність колективу складає близько 350 працівників. Це 18 котелень у трьох громадах. Ми обслуговуємо чотири міста: Добропілля, Білицьке, Білозерське та Новодонецьке», – розповів директор КП «Добро» Олег Дмитрук.

«Добро» – це колектив з історією. Тут працюють родинами, династіями, і стаж багатьох співробітників рахують десятками років.

«Наші кочегари за зміну перекидають близько 3 тонн вугілля – за 8 годин. Таке фізичне навантаження не кожен витримає», – розповів керівник підприємства.

Тому такі фахівці для КП «Добро» дуже цінні, і їх намагаються втримати. Раніше це була сезонна робота – зараз кваліфікованих працівників влаштовують на постійну. Але все одно брак кадрів з кожним роком стає все більш актуальним.

Загальна протяжність тепломереж, які обслуговує КП «Добро», майже 74 кілометри. Це великий обсяг і велика відповідальність, і за роки роботи співробітники довели, що вміють реагувати на виклики.

«Якщо на вулиці, припустимо, 20 градусів морозу, а ти розумієш, що є тільки 4 години для зупинки тепломережі, інакше вона перемерзне, – такі ситуації потребують швидких втручань. Навіть якщо це трапляється вночі, люди виходять, працюють, і ми оперативно це ліквідуємо», – каже Олег Дмитрук.

Через кілька тижнів КП «Добро» планує завершити опалювальний сезон. На підприємстві є багато труднощів, але колектив продовжує працювати в умовах, що диктує сьогодення. З квітня на підприємстві починають ремонтний період. Наскільки він буде масштабний – залежить від рівня оплати послуг населенням, але в будь-якому разі до наступної зими КП «Добро» готуватиметься.

Детальніше про підприємство та його співробітників – в сюжеті телекомпанії «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Покровську привітали комунальників напередодні професійного свята.