Донеччина отримала 11 одиниць нової техніки від USAID. 9 з них передано компанії «Вода Донбасу», інші дві поїдуть до Святогірської громади. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

За його словами, це вже далеко не перший пакет допомоги в межах проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» (DG East). Цього разу область отримала 2 колісних екскаватори, 1 гусеничний екскаватор, 6 екскаваторів-навантажувачів та 2 телескопічних навантажувача.

«Хочу подякувати DG East і всім нашим міжнародним партнерам, які долучаються до підтримки Донецької області. Ця техніка дуже важлива, тому що вона допомагатиме у відновленні як компанії «Вода Донбасу», так і за іншими напрямками після обстрілів. Це дуже вагомий внесок», – підкреслив Вадим Філашкін.  

Генеральний директор КП «Компанія «Вода Донбасу» Ігор Новак зазначив: у підприємства була значна потреба саме в такій техніці через великий обсяг робіт, а придбати її самостійно компанія поки не може.

Надану техніку «Вода Донбасу» розподілить між своїми структурними підрозділами по всьому Покровському району. Частина працюватиме і в Покровській громаді. Усе отримане майже відразу буде задіяне в роботі.

«Екскаватори великої потужності будуть працювати на магістральних водогонах, це напрямок Карлівка – Мирноград, Покровськ. Трохи менша техніка працюватиме на міських мережах: у водоканалах Мирнограда, Селидового. А навантажувачі будуть розвантажувати допомогу, яка надходить від гуманітарних місій», – розповів директор Покровського РВУ компанії «Вода Донбасу» Ігор Юдін.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що автопарк комунальних підприємств Добропільскої громади поповнився новою технікою.