У Покровську працює комісія міської військової адміністрації з фіксації наслідків обстрілу 7 серпня. Факти руйнування комунального майна члени комісії розпочали фіксувати вже наступного дня після обстрілу, тепер перейшли до обстеження приватних осель. Про це повідомили в Покровській МВА.

«На контакт-центр ми отримали вже близько 350 заявок. Але ми обстежимо всі пошкоджені квартири, навіть якщо заявка не надходила. Приблизно буде 500-550 обстежень. Вже обстежено 19 багатоповерхових будинків, а також 10 комунальних установ і 5 закладів харчування. Також ми обстежили близько 90-95 квартир», – розповів начальник Управління капітального будівництва Данил Проскуренко.

Власник приміщення отримує один примірник складеного комісією акту обстеження. З цим документом він повинен звернутися до ЦНАПу, аби внести відомості до реєстру пошкодженого та знищеного майна. Після цього можна зареєструвати в «Дії» заявку на відшкодування від держави.

Фахівці зазначають: пошкоджена багатоповерхівка цегляна, тому міцна та надійна. Якщо перший під’їзд зазнав значних ушкоджень, то реанімувати інші цілком можливо, проте як і коли – вирішать після повного огляду.

Під час загального обстеження будинку ретельно перевірять кожен куточок, включаючи підвальне приміщення. Бо головне, кажуть фахівці – безпека тих, хто, можливо, буде тут мешкати.

Більше подробиць – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що ввечері 7 серпня росіяни двічі вдарили по Покровську ракетами. Унаслідок обстрілів загинуло 10 людей, близько 90 дістали поранення.