Збагачувальній фабриці «Свято-Варваринська» виповнилося 15 років. За цей час підприємство переробило 81 мільйон тонн вугілля і виготовило майже 45 мільйонів тонн якісного концентрату. Головна складова виробничого успіху – команда професіоналів, яка в змозі досягати амбітної мети.

На урочистому зібранні з нагоди 15-річчя підприємства генеральний директор ЗФ «Свято-Варваринська» Анатолій Редька навів приклад останнього такого кейсу.

«Було розроблено низку заходів. Сумарний ефект від операційних поліпшень становив у 2023 році 700 тисяч доларів. Ці заходи були реалізовані без істотних витрат», – зазначив Анатолій Редька.

В 2024 році очікуваний ефект – 1 мільйон доларів. Під час своєї промови Анатолій Миколайович використовував слайди архівних фото, що проілюстрували шлях підприємства від точки на полі до фабрики, яка сьогодні виробляє найбільшу в Україні кількість концентрату.

«До сьогодні, незважаючи на всі епідемії, економічні кризи, війну, ми продовжуємо залишатися однією з найбільших фабрик та лідером з ефективності технології. Це доведено неодноразовими бенчмаркінгами, які ми провели з фабриками, зокрема з трьома фабриками США», – зазначає Анатолій Редька.

Підприємство і на цей рік має план ефективної роботи. У 2024-му продовжиться реконструкція підприємства – з квітня частина фабрики очікує на початок капітального ремонту. Готується інвестиційна програма з подальшого ремонту головного корпусу, конвеєрних галерей, перевантажних станцій та інших об’єктів.

«У нас з кожним роком війни все більше і більше інвестують. Цього року об'єм інвестицій перевищить 5 мільйонів доларів. У нас вірять, у нас є майбутнє», – каже головний інженер ЗФ «Свято-Варваринська» Олександр Іщенко.

Фабрика постійно автоматизує виробничі процеси – наприклад, її автоматизованій ваговій поки немає аналогів. Більшість ідей для реалізації народжується безпосередньо на підприємстві.

«Свято-Варваринська»  увійшла в топ-індекс Опендатабот – цифрової статистики щорічної оцінки кращих підприємств України з бездоганною репутацією. Починаючи шістнадцятий рік роботи, працівники збагачувальної фабрики вірять в перемогу і в майбутнє свого підприємства.

«Напередодні 15-річчя хочу від щирого серця подякувати всім співробітникам фабрики за сумлінну працю, любов до обраної професії, відданість рідному підприємству. Пам'ятайте, що поки ви вірите в себе та свою справу, нам з вами все під силу. Бажаю, щоб впевненість у завтрашньому дні не полишала нас. Бажаю якнайшвидшого настання миру в нашій Україні. Вам та вашим родинам – міцного здоров'я, і не забувайте, незважаючи ні на що, дозволяти собі бути щасливими», – звернувся до колективу ЗФ «Свято-Варваринська» генеральний директор Анатолій Редька.

Докладніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про роботу бункеровщиці ЗФ «Свято-Варваринська» Ніни Борисової.