Щодня до лікарень Донеччини прибувають постраждалі від ворожих прильотів та вибухів, і дуже часто їм вкрай потрібна донорська кров. Тож медики Краматорської станції переливання крові завітали до Мирноградської центральної міської лікарні. До доброї справи порятунку співвітчизників долучилися і працівники ТОВ «Вуглепромтранс» – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Треба допомагати, як можемо. Залишитися осторонь я не зміг. І це вже стало традицією – кожного року допомагати чим можу», – розповів електромеханік ТОВ «Вуглепромтранс» Максим Гостищев.

Попередньо донори проходять обстеження. Фахівці визначають групу крові, резус-фактор та вміст гемоглобіну. Якщо є відхилення – здавати кров не дозволяють. Перед процедурою бажано трохи підкріпитися: донорам пропонують випити гарячого чаю та з’їсти печиво, аби після здачі крові не знепритомніти, добре почуватися та швидко відновити сили.

Прийшла здавати кров і начальниця служби вантажної роботи ТОВ «Вуглепромтранс» Наталія Черкова. Вона зізнається, що трохи хвилюється, але розуміє важливість цієї справи, особливо в нинішній час.

«Я ніколи не здавала кров, це вперше. Якщо моя кров зможе комусь допомогти, то я готова на це. Зараз дуже багато людей потерпають від війни, і це найменше, що я можу зробити», – каже пані Наталія.

Долучився до здачі крові й директор підприємства Микола Вишневський. Підтримати його та інших працівників ТОВ «Вуглепротранс» прийшла заступниця начальника Мирноградської міської військової адміністрації Тетяна Ситник.

«Два роки в нашій рідній Україні йде повномасштабна війна, яка змінила життя кожного з нас. Зараз кожен на своєму місці робить все, щоб наблизити нашу Перемогу. І сьогодні я горда бути поряд з людьми, які дуже дорогі для мене, тому що я багато років працювала на підприємстві «Вуглепромтранс». І це не перше колективне рішення цього підприємства здати кров для тих, хто має в цьому потребу», – зазначає Тетяна Ситник.

Далі кров поїде на переробку до Краматорської станції переливання крові. Лікарі зазначають, що нині є гостра потреба в негативному резус-факторі всіх груп.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що залізничники ТОВ «Вуглепромтранс» розповіли про свою роботу в складі Покровської вугільної групи.