Покровська вугільна група компанії «Метінвест» – це вісім підприємств, об’єднаних однією метою: видобуток та доставка вугілля кінцевим замовникам. Важливою частиною цього ланцюга є залізничники ТОВ «Вуглепромтранс».

«Ми максимально забезпечуємо рухомим складом збагачувальну фабрику «Свято-Варваринська» та інших клієнтів, організовуємо своєчасне вивезення вантажів – не допускаємо того, щоб наші підприємства зупинилися», – розповідає директор залізничної логістики ТОВ «Вуглепромтранс» Сергій Кулик.

І видобуток вугілля, і його транспортування – процеси безупинні. Гірникам потрібно багато обладнання та комплектуючих – це одна логістика. Вивезення вугілля, переробка його в концентрат – це інша. Доставка кінцевому споживачу – ще один напрямок.

Оксана Сердюк – чергова по станції «Транзитна». Вона вже 20 років керує рухом по станції. Зараз вона відправляє сформований потяг.

Вантаж потрібно доставити своєчасно і, що не менш важливо, безпечно. Слюсарі ретельно оглядають кожен вагон і ремонтують їх, якщо це потрібно.

«Звертаємо увагу на всі деталі, насамперед на люки – чи не лопнули, а також на інші складові. Якщо є несправність, доповідаємо черговій і усуваємо», – розповідає слюсар з ремонту рухомого складу ТОВ «Вуглепромтранс» Олександр Пліг.

Безпека на залізниці – основа всього. Як важлива складова вугільної групи компанії «Метінвест», колектив служби «Вагонне господарство» буде нагороджений почесною грамотою.

«Щодо нашої служби, ми за перше півріччя цього року вже підготували під навантаження більше 700 вагонів. Завдяки цьому підприємство отримало позитивний економічний ефект – більше двох мільйонів гривень», – розповідає старший майстер служби «Вагонне господарство» ТОВ «Вуглепромтранс» Віталій Пєпєляєв.

Сформований потяг маневрує недалеко, а потім вагони повезуть цінний продукт покровського виробництва на експорт. Його відправляють у Польщу, Словенію, Італію – розповідає машиніст тепловозу Валерій Степаненко.

Залізничники кажуть, що маневри рухомим складом – це ювелірна робота. Машиністи поїздів далекого прямування без спеціальної підготовки їх здійснити не зможуть.  

«У них своя робота, у нас своя. У них довгий перегін – у нас маневрова дистанція», – каже машиніст тепловозу ТОВ «Вуглепромтранс» Максим Жихарєв.

Більше про роботу залізничників ТОВ «Вуглепромтранс» – в сюжеті ТК «Орбіта».