Упродовж двох тижнів журналісти телекомпанії «Орбіта» розповідали про роботу кожної автоколони транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля», спілкувалися з працівниками та показували, як відбувається виробничий процес. Напередодні Дня автомобіліста про діяльність підприємства в умовах війни, плани та перспективи розповів його керівник Денис Ачкасов.

Два роки поспіль транспортна дирекція працює в умовах воєнного стану. Проте, як зазначив Денис Ачкасов, усі виробничі плани було успішно виконано.

«Коефіцієнт використання парку – 103%, коефіцієнт технічної готовності – 109%. Я вважаю, що в умовах обмеженого постачання запасних запчастин ми непогано працюємо», – констатує керівник підприємства. 

Усього в транспортній дирекції близько 700 працівників. Усі вони – висококваліфіковані фахівці, які опанували різні види техніки. Водії почувають себе впевнено як за кермом легкових автомобілів, так і великогабаритних. Автопарк дирекції різноманітний, й попри труднощі з матеріально-технічною базою, справляються фахівці на відмінно.

З 24 лютого 2022 року підприємство пройшло великий шлях трансформації. Однак, за словами Дениса Ачкасова, деякі складнощі все ще залишаються.

«Найбільша проблема – це наш персонал. Люди їдуть, ми розуміємо, що комусь важко тут знаходитись без родини. Але тим, хто тут залишається, я хочу подякувати. За те, що вони знайшли в собі мужність та силу та залишились працювати», – розповів Денис Ачкасов.

Водії, механіки, диспетчери мають свої обов’язки та давно налагодили безперебійний робочий процес, що не зупиняється навіть вночі. Транспортна дирекція – це вагома частина великого підприємства, яка займається перевезенням технологічної породи, будівельних матеріалів, важких металевих конструкцій. Транспортники підтримують життєдіяльність шахтоуправління «Покровське» та збагачувальної фабрики «Свято-Варваринська», зокрема формують породний відвал.

Попри всі труднощі, підприємство продовжує допомагати як громаді, так і армії. Денис Ачкасов розповів, що було зроблено з початку повномасштабного вторгнення. 

«З транспортом пов'язано багато речей. Зокрема доставка гуманітарних вантажів, допомога ЗСУ в підвозі певних товарно-матеріальних цінностей. Ми допомагаємо поліції та ДСНС з ремонтом автотранспорту, виділяємо паливо. Допомагаємо громаді у надзвичайних ситуаціях, пов'язаних з руйнуванням домів після обстрілів, виділяємо спецтехніку, людей, самоскиди», – перераховує керівник транспортної дирекції.

Часто водії виїжджають на зміни під звуки сирен та чують артилерію, перебуваючи на територіях, наближених до лінії фронту. На цих людей варто рівнятися, адже справу вони роблять надважливу, і завдяки їм промисловість Донеччини має значні перспективи – каже Денис Ачкасов.

Транспортна дирекція залишається фактично єдиним підприємством в області, яке продовжує займатися перевезенням як людей, так і вантажів та інвестує в подальший розвиток.

«Приблизно в другій половині грудня буде постачання 8 автобусів, що були у використанні. Ми виїжджали за межі України та шукали, де можна знайти автобуси в гарному стані. Були в Німеччині та в Данії, але знайшли у найближчих наших сусідів – у Польщі. Автобуси непогані, будемо закуповувати. На сьогодні процес триває, сподіваюсь, він буде реалізований», – каже Денис Ачкасов.

Машини потребують догляду та обслуговування, особливо після довгої дороги. Цю роботу на себе беруть слюсарі та механіки авторемонтної майстерні. Вони працюють швидко та комплексно, не гальмуючи роботу інших. Тут справжній конвеєр, де одночасно лагодять до півсотні транспортних засобів. Ось так, завдяки спільним зусиллям всіх працівників, видобуток вугілля не припинився ні на мить.

«Хочу подякувати всім, хто залишився, працює, допомагає розвиватися й утримувати в робочому стані нашу автобазу. Всім міцного здоров'я, залізних нервів, ні цвяха, ні жезла. Зі святом!» – подякував співробітникам транспортної дирекції Денис Ачкасов. 

Детальніше  – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk.news розповідав про роботу авторемонтної майстерні транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля».