Напередодні Дня автомобіліста телекомпанії «Орбіта» продовжує висвітлювати роботу транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля». Як працюють фахівці авторемонтної майстерні, розповів начальник управління з ремонту і сервісу транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» Роман Ужва.

Техніка, що постійно знаходиться в русі та забезпечує життєдіяльність шахтоуправління «Покровське» та збагачувальної фабрики «Свято-Варваринська», потребує пильного догляду. Тому фахівці забезпечують якісне її обслуговування. Автомайстерня поділяється на декілька відділень, де спеціалісти можуть одночасно обслуговувати до 40 автомобілів. До робіт підходять комплексно: від огляду до повного відновлення.

«Є відділення паливної апаратури, де ремонтують відповідні агрегати. У нас висококваліфікований персонал, здатний виконати від поточних ремонтів до поглиблених ремонтів спеціальної та спеціалізованої техніки», – розповідає Роман Ужва.

Штат налічує близько 80 фахівців, які постійно вдосконалюють свої навички та прагнуть опановувати нове обладнання й сучасні прилади.

«Щось оновлюється постійно. Приходять нові машини, нові інструменти. Яким би ти спеціалістом не був, все одно чомусь навчаєшся», – коментує свою роботу слюсар з ремонту колісних транспортних засобів Ігор Капиніс.

Слюсар з ремонту транспортних засобів Сергій Макаренко працює за верстатом з 2007 року і має доволі великий досвід. Більшість запчастин та деталей проходять через його руки.

«У цеху я ремонтую амортизатори, коробки, редуктори, балки», – перераховує Сергій Макаренко.

Працюють в майстерні злагоджено та швидко, на результат. За словами виконуючого обов'язки начальника авторемонтних майстерень Богдана Шовкового, від них безпосередньо залежить увесь виробничий процес. Спеціалісти виявляють та діагностують несправності, а потім оперативно їх усувають. 

«Коли хтось новий приходить у штат – ми їх, звісно, навчаємо, приймаємо тепло до колективу. Ті, хто довго працює, діляться досвідом», – констатує Богдан Шовковий.

На території автомайстерні, неподалік від робочого обладнання, знаходиться зимовий сад. Його тут створили багато років тому та продовжують за ним доглядати.

«У зимовому саду в нас прекрасно, все в зелені. Якщо хтось втомився – прийшов, подивися, відпочив. А потім знов за роботу», – каже слюсар Сергій Макаренко.

Ця оранжерея є своєрідним символом автомайстерні. Рослини вже оповили стіни та стелю і завжди радують співробітників.

Нещодавно спеціалістам майстерні вдалося відновити декілька автобусів, які раніше були на балансі Авдіївського коксохіму і зазнали значних ушкоджень від обстрілів. Але нині, завдяки справжнім спеціалістам, вони почали працювати на транспорту дирекцію «Метінвест Покровськвугілля».

Детальніше про авторемонтну майстерню – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про роботу автоколону №1 транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля».