Благодійна організація «Карітас» надала 116 тонн паливних брикетів пільговим категоріям Покровської громади. Про це повідомила начальниця аналітичного відділу УСЗН Покровської міськради Тетяна Колесникова. 

За її словами, в поточному опалювальному сезоні від жителів громади надійшло 1800 заяв на отримання твердого палива. Це люди, які мають пічне опалення і не в змозі самостійно придбати дрова чи вугілля. 

«Сьогодні ми роздаємо паливо від благодійного фонду «Карітас Маріуполь». Вже роздали 116 тонн – по 1 тонні паливних брикетів на домогосподарство», – констатує Тетяна Колесникова.

При отриманні брикетів громадяни мають самостійно забезпечити їх доставку. Однак тим, хто з об'єктивних причин не може цього зробити, надається допомога від комунальних служб.

На сьогодні управління соціального захисту населення співпрацює з шістьма міжнародними організаціями, які надають допомогу у вигляді дров, вугілля чи паливних брикетів.

«Також ми працюємо з міжнародною організацією з міграції МОМ, куди вже надали списки – майже 330 осіб. Ця організація вже розвозить вугілля, по 3 тони на домогосподарство. Організації «ADRA», «Мирне небо» теж будуть допомагати, але трохи пізніше, орієнтовно в лютому. Це будуть дрова, приблизно 2 куби на домогосподарство, і ще вони пропонують буржуйки та набори з будівельними матеріалами», – розповідає Тетяна Колесникова.

Окрім цього, БО «Аваліст» у межах співпраці з Покровською громадою планує забезпечити паливними брикетами сім‘ї з дітьми до 18 років. А 263 домогосподарства отримали дрова за місцевою програмою.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що гуманітарна організація ACTED привезла у Покровськ допомогу постраждалим від обстрілу 31 грудня.