Ремонт греблі Карлівського водосховища, пошкодженої внаслідок ворожих обстрілів, неможливий через близькість лінії фронту. Для забезпечення водою жителів Покровського району буде реалізовано проєкт із використання інших водосховищ. Про це розповіла заступниця директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОВА Лариса Гусєва в коментарі Укрінформу.

«Вона (гребля – ред.) підлягає ремонту. Але там 800 метрів – і фронт, зона вже навіть не артилерійської, а стрілецької зброї. Там просто нам перелив розбили. Ми б його полагодили, якби не відстань. Тому поки що ми не можемо її полагодити, і як тільки фронт відсунеться, тоді відремонтуємо», – пояснила Лариса Гусєва.

Щодо забезпечення водою населення Покровського району, вона зазначила, що в області впродовж найближчих місяців буде реалізовано проєкт із підведення в населені пункти води з інших водосховищ.

«Ми там знайшли зараз Синявське і Миролюбівське водосховища. Підведемо труби, купимо насоси. Нам знадобиться три-чотири місяці, щоб підвести воду з додаткових водосховищ», – розповіла Лариса Гусєва.

За її словами, поки буде реалізовуватися цей проєкт, жителі районів, які забезпечувалися водою з Карлівського водосховища, користуватимуться очищеною шахтною водою і водою зі свердловин, також буде організовано додаткове підвезення питної води.

Гусєва додала, що установка з очищення шахтної води для Покровська та Мирнограда останній тиждень не працювала, але її вже полагодили, і тепер знову подаватимуть воду по три дні в кожне з цих міст.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що внаслідок обстрілів 1 квітня було знеструмлено Карлівську фільтрувальну станцію, а 12 квітня – зруйновано греблю Карлівського водосховища.

Також повідомлялося, що подачу води в Покровськ та Мирноград було призупинено 25 травня в зв’язку з виходом з ладу обладнання альтернативного джерела водопостачання.