Проблеми з водопостачанням у Покровському районі обговорили сьогодні на позачерговому засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Донецької області. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«Разом з керівниками профільних підрозділів ОДА, місцевих адміністрацій та «Води Донбасу» говорили про ускладнену ситуацію із водопостачанням у Покровській, Мирноградській, Новогродівській, Гродівській та Удачненській громадах», – зазначив очільник Донеччини.

Він повідомив, що внаслідок ворожих обстрілів 1 квітня було знеструмлено Карлівську фільтрувальну станцію, а 12 квітня – зруйновано греблю Карлівського водосховища. Це призвело до неконтрольованого скидання води з водосховища до річки Вовчої з підтопленням території нижче за течією.

Після цього Гродівка і Новогродівка залишилися без водопостачання, а Покровськ та Мирноград перейшли на водопостачання за графіком 3-1-3 за рахунок модульної фільтрувальної станції з очистки шахтної води, де один день відведено «Воді Донбасу» для технологічних процесів на заповнення резервуарів. Вода подавалася в обмеженій кількості.

За результатами засідання Вадим Філашкін доручив забезпечити доставку води населенню, а також організувати безкоштовні пункти роздачі. Керівникам військових адміністрацій доручено розробити плани першочергових дій для стабілізації ситуації та, за необхідності, оновити схеми водопостачання громад.

Також начальник ДонОВА доручив визначити потреби у спеціалізованій комунальній техніці, матеріалах, обладнанні, устаткуванні, необхідних для сталого водозабезпечення споживачів у відповідних громадах.