Станом на 18.00 5 березня діагноз «Коронавірус» у госпіталізованої мешканки Краматорська не підтверджено. Про це повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

«Учора, 5 березня, мешканку Краматорська, яка повернулась з Таїланду, було госпіталізовано з симптомами ГРВІ. Відповідно до протоколу та алгоритму дій, лікарі вжили всіх відповідних заходів, ізолювали хвору та взяли біологічний матеріал, який було направлено о 06:40 до ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України» у м. Київ. Станом на 18:00 годину діагноз коронавірус у госпіталізованої мешканки Краматорська не підтверджено», - йдеться у повідомленні.

Наразі госпіталізована краматорчанка знаходиться під наглядом спеціалістів. Як зазначалося раніше, вона почуває себе набагато краще. Орієнтовний час проведення дослідження – 6 березня. «Центр Громадського Здоров’я» МОЗ України робить все можливе, щоб здійснити перевірку у найкоротший термін. Як тільки буде отримано результати аналізів, Донецька ОДА проінформує населення та ЗМІ.

«Просимо зберігати спокій та довіряти інформації тільки з офіційних джерел. Окрім цього, повідомляємо, що питання щодо коронавірусу знаходиться на особистому контролі голови ОДА Павла Кириленка», - інформує пре-служба ДонОДА.

Під час брифінгу у ДонОДА 28 лютого 2020 року йшлось про те, що область повністю готова до будь-якого розвитку ситуації: лікарні обладнані необхідним, підготовані до можливого прийому пацієнтів, лікарі навчені необхідному алгоритму дій. За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Колесника, як карантинний заклад хворих буде приймати Мирноградська інфекційна лікарня, а людей, уражених коронавірусом на півночі області зможе прийняти Костянтинівська інфекційна лікарня, на півдні – Маріупольська міська лікарня №4 та лікарня швидкої допомоги.