Будівлі Покровська, Добропілля, Мирнограда та Селидового прикрасили патріотичні мурали. Їх створили художники з різних куточків країни в межах проєкту «Стіни культури». Про це повідомила керівниця проєкту Олександра Ширінова.

Усі роботи різні, але об'єднанні загальною метою – морально підтримувати та надихати українців. Першим містом Донеччини, яке відвідав культурний десант, стало Добропілля. Тут вісім художників створили десять муралів.

«Дуже швидко нам підібрали локації, надали дозволи, ми приїхали, затвердили макети й почали працювати», – каже Олександра Ширінова.

Художник Олександр Брітцев вже понад 10 років створює мурали, які прикрашають країну від Донецька до Львова. Цього разу він намалював хлопчика на велосипеді. Цей твір, за задумом автора, відображає світогляд дитини, яка здатна бачити життя більш яскравим.

«Батьки підходять, дякують, літні люди, молодь. Я дуже дякую містянам і дійсно роблю це для вас», – підкреслює Олександр Брітцев.

Художниця-муралістка Вікторія – корінна донеччанка і дуже давно не була в рідному місті.

«Саме в цю поїздку я їхала з таким натхненням. Так хотіла побачити рідні терикони, назбирала вугілля. Я роблю різні прикраси, й одна з них буде зроблена із вугілля», – розповіла художниця під час створення муралу в Покровську.

Окрім Добропілля з Покровськом, художники також відвідали Мирноград та Селидове. Більше інформації щодо проєкту «Стіни культури» – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про виступ мирноградської співачки Христини Старикової у фіналі «Голосу країни 13».