Жителі Новотроїцького старостинського округу активно готують домівки до холодів та очікують на відкриття свердловини. Чим живе населений пункт, дізнавалась знімальна група ТК "Орбіта".

До Новотроїцького старостату входить сім сіл, в яких проживає майже 950 людей. У двох місцевих магазинах є і продуктові, і промислові товари. За словами продавчині Тетяни, найбільш необхідні продукти завозять регулярно.

«Хліб завозять кожного дня, ціни дуже доступні. Є і соціальний хліб, і булочні вироби. Крупи є, риба завозиться раз на тиждень, завжди свіжа, ковбасні вироби», - розповідає продавчиня.

Очолює старостат Віталій Шапошник. За його словами, раз на тиждень до Новотроїцького приїжджають мобільні відділення Укрпошти, через які отримують пенсії та сплачують комунальні послуги.

Водопостачання в селах поки не вдається відновити. В Успенівці працює свердловина з технічною водою, а раз на тиждень до кожного села завозять безкоштовну питну воду. Крім того, ведуться роботи з відновлення аварійних ділянок доріг.

«Багатогалузевим комунальним підприємством було здійснено ремонт ґрунтових доріг, які перебувають на утриманні Покровської МВА. Відсипали доменним шлаком, розрівняли», — констатує начальник відділу управління Новотроїцьким старостинським округом.

Жителям регулярно надається гуманітарна допомога від різних організацій. Старостат активно співпрацює з Донецькою експериментальною станцією: у цьому році домогосподарства безкоштовно отримали від неї корми для птиці та посадковий матеріал, а власники худоби — грошову допомогу. Вирішують також і транспортні питання.

«Зусиллями Покровської МВА було відновлено автобусне сполучення, а також дуже вдячні організації «Проліска», раз на тиждень вони надають нам безкоштовний соціальний автобус», — каже Віталій Шапошник.

Більше інформації про життя у Новотроїцькому старостинському окрузі — в сюжеті ТК "Орбіта"

Раніше Pokrovsk.news розповідав, чи буде опалювання у квартирах селидівчан.