Традиційно в останні дні грудня на урочисту зустріч збираються люди, що є славою та гордістю вугледобувної галузі країни. В шахтоуправлінні «Покровське» відбулися урочисті збори до дня народження підприємства – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Звертаючись до колективу, генеральний директор ШУ «Покровське» Валерій Яковенко зазначив, що другий рік повномасштабної війни був одним з найважчих в історії підприємства. Шахтоуправління вистояло минулого року, має плани і на рік наступний – хоча їх відкоригувала війна. Через збройну агресію росії підприємство зіткнулось з проблемою реалізації вугільного концентрату.

«У зв’язку з відсутністю можливості продавати концентрат в нас немає потреби збільшувати видобуток вугілля та проходження гірничих виробок. Виходом з цієї ситуації стало рішення зберегти видобуток вугілля на 2024 рік на рівні цього року з виробництвом концентрату 2,8 мільйона тонн та проходженням гірничих виробок 12 кілометрів», – зазначив Валерій Яковенко.

На підприємстві, що славиться своїми виробничими показниками та високими зарплатами, знають, що під землею і на поверхні кожен має бути відповідальним. І з таким розумінням стають кращими в професії.

«Найголовніше в нашій роботі – це безпека. Ми намагаємось донести це до людей, щоб вони завжди повертались додому живими та здоровими і отримували гідну заробітну плату», – каже заступник начальника ДГПР №3 ШУ «Покровське» Андрій Серокуров.

Усе вийде в сильних та професійних шахтарів, що вміють працювати і об’єднані в один великий колектив, частина якого боронить Україну, а частина тримає економічний фронт. Кращими гірниками стають ті, хто каже не «я», а тільки «ми».

«Ми всі місяці виконували завдання, і цього місяця виконали завдання вже сьогодні вранці – 28 грудня», – зазначив начальник дільниці з видобутку вугілля №5 ШУ «Покровське» Олексій Рупа.

Ще одну нагороду дільниця Олексія Рупи отримала за друге місце в конкурсі на кращу нарядну. Перемогу ж у цьому традиційному для шахтоуправління конкурсі здобула дільниця підготовчих робіт №1.

«Порядок починається з нарядної. Ми вирішили колективом дільниці почати з нарядної: зробили ремонт, облагородили приміщення, для того щоб робітникам було приємно сюди прийти, отримати наряд і з гарним настроєм опуститись у забій для виконання виробничого завдання», – каже начальник дільниці підготовчих робіт №1 ШУ «Покровське» Роман Коваленко.

В гірництві немає неважливих спеціальностей. Тут всі – одна команда, частина одного великого механізму. Так, від роботи однієї жінки залежить функціонування величезної підйомної машини.

«У нас не тільки чоловічий колектив – є і жінки. Я опускаю в шахту і підіймаю з шахти людей, опускаємо вантажі», – розповіла машиністка підйомної машини дільниці «Клітьовий комплекс» Людмила Свиридюк.

Тут завжди вміли працювати, знали, що отримають конкурентоспроможну зарплату, тому і пишаються тим, що є представниками мужньої професії.

«Дуже пишаюся тим, що підприємство нас відзначає, дає нам можливість розвиватися, можливість самореалізуватися. Ми намагаємося в наш непростий час зробити все можливе, аби підприємство та люди працювали», – каже начальник дільниці Шахтний транспорт №3 Едем Ібрагімов.

Дільниця Едема Ібрагімова брала участь у підготовці 6 лави південної панелі блоку 10, а зараз забезпечує видобувні та прохідницькі дільниці підприємства. Можливо, будуть займатися і підвезенням нового обладнання.

«Приїхав ще один комбайн EBZ 260 фірми SANYI. Це вже другий комбайн на підприємстві, а якщо врахувати нашу Шахтобудівельну компанію, в якої теж є такі комбайни – це вже три комбайни, які ми придбали за 2023 рік. У 2024-му будемо вводити в експлуатацію. Він показав себе з гарного боку. Той потенціал, який ми заклали на підприємстві ще багато років тому, – це комбайни фірми «T Machinery», фірми JOY – вони мають запас потужності, що зараз дозволяє нам працювати», – зазначає генеральний директор ШУ «Покровське» Валерій Яковенко.

Шахта – динамічне підприємство, і 2024 рік стане роком підготовки для роботи у 2025-му.

«Шановні колеги! Хочу подякувати кожному в цей непростий час за вашу щоденну працю, за сумлінне ставлення до своєї справи, за мужність і професіоналізм. З нагоди новорічних свят хочу побажати, щоб у наступному році на нашу українську землю обов’язково прийшов довгоочікуваний мир. Сьогодні це головна умова нашого розвитку та стабільної роботи підприємства. Всім працівникам шахтоуправління та їх сім’ям бажаю мирного неба, благополуччя, міцного здоров’я, шахтарської удачі, добробуту та родинного затишку. Щоб цей рік зачинив двері війни та приніс мирне і працьовите життя. Щоб ми знову могли жити, розвиватися та здійснювати всі мрії. Щоб діти ніколи не знали цього жаху. Зі святом, з Днем шахти, з новорічними святами», – звернувся до співробітників підприємства Валерій Яковенко.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що генеральний директор «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич розповів про плани підприємства та підсумки 2023 року в актуальному інтерв'ю для телеканалу «Орбіта».