Уродженцю Покровської громади, заслуженому майстру спорту України з гирьового спорту Леону Білицькому призначили обласну стипендію. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Свій шлях у спорті Леон розпочав майже 20 років тому. За цей час він неодноразово посідав призові місця на всеукраїнських та міжнародних змаганнях.

«Завдяки наполегливим тренуванням, вольовому характеру та потужній енергії хлопець досяг неабияких спортивних вершин: 5-разовий чемпіон світу серед юнаків до 18 років; 2-разовий чемпіон світу серед юнаків до 18 років у ривку та поштовху; 4-разовий чемпіон України серед юнаків, 10 рекордів України; 2-разовий чемпіон Європи серед професіоналів; 2-разовий бронзовий призер чемпіонату світу серед професіоналів до 40 років», – повідомляють у Покровській МВА.

З початком повномасштабного вторгнення спортсмен став на захист України. Боронячи батьківщину, він продовжує тренуватись і здобувати нові досягнення та звання.

Леон Білицький став одним з 79 спортсменів та 30 тренерів Донеччини, яким призначено обласну стипендію на 2024 рік.

Детальніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в грудні минулого року Леон Білицький виборов три золоті медалі на Чемпіонаті світу з гирьового спорту.