Покровчанин Леон Білицький повернувся з Латвії, де став Чемпіоном світу з гирьового спорту, виборовши три золоті медалі. Він став кращим у поштовху, ривку та триборстві. Про це розповів сам спортсмен.

Усього за першість змагались 365 учасників із сімнадцяти країн світу. За словами Леона Білицького, підготовка до такого вагомого турніру проходила у декілька етапів.

«Кубок України, динаміада серед військовослужбовців і підсумком цього року став Чемпіонат Світу. Свій особистий рекорд я встановив на Чемпіонаті Європи у Греції, цього разу я його оновив. За 10 хвилин я порвав гирю вагою 32 кілограми 208 разів», – констатує спортсмен.

Леон Білицький в цьому виді спорту вже 19 років – є заслуженим майстром спорту України й на цьому крапку ставати не збирається. Займатися почав ще в дитинстві під керівництвом та пильним наглядом батька, який і нині є його незмінним тренером. Завдяки постійним заняттям і вдається підкорювати п’єдестали.

«Суперники були гідні. Я випередив суперника із Литви лише на 2 бали. Як я казав раніше, конкуренція породжує прогрес», – підкреслює гирьовик. 

З перемогою Леона привітав начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

«Визначна подія для нашої громади, для Донеччини та всієї України, тому ми пишаємось цим хлопцем. Наших видатних спортсменів ми підтримуємо грошовими винагородами. І тренер, і Леон отримали грошовий сертифікат», – повідомив Сергій Добряк. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що учень покровської загальноосвітньої школи отримав стипендію Кабінету міністрів.