У День Незалежності України, напередодні Дня шахтаря, працівники шахтоуправління «Покровське» приймали вітання. На зібранні перед першою зміною генеральний директор підприємства Валерій Яковенко привітав колектив зі святами.

«Шановні колеги! Багато років поспіль ми працювали для розвитку та задля благополуччя своїх сімей, своїх міст та всієї України. Ми рухали українську економіку та промисловість уперед. Завдяки нам наша країна впевнено йшла в майбутнє. Але війна відкоригували мирні плани. Багато підприємств були вимушені зупинити свою роботу. Деякі, на жаль, повністю зруйновані. З самого початку повномасштабного вторгнення ми працюємо з ще більшою завзятістю та відповідальністю. Ми навчилися злагоджено діяти в умовах обмеженого електропостачання та загрози щоденних ракетних ударів. Незважаючи на всі ці виклики воєнного часу, ви робите великий внесок у виробництво, у виконання поставленого перед нами виробничого завдання. І це при тому, що близько тисячі працівників шахтоуправління героїчно боронять країну на фронті. Велика їм подяка від усіх нас», – звернувся до присутніх генеральний директор ПРАТ «Шахтоуправління «Покровське» Валерій Яковенко.

Ті, хто залишився працювати на підприємстві, видобули з початку року три з половиною мільйони тонн рядового вугілля та пройшли 15 кілометрів гірничих виробок. Валерій Яковенко підкреслив, що шахта – це інший мир, тут працюють так, як ніде більше.

«Тут працюють мужні чоловіки та жінки. Їх харизма не може бути випадковою – шахтарі починають свою шахтарську діяльність змолоду», – зазначає генеральний директор.

Більшість нагороджених в цей день – саме ті люди, які прийшли в гірництво одразу після школи. Гірник підземний з ремонту гірничих виробок дільниці «Ремонт гірничих виробок №1» Максим Дзюбенок – це приклад того, як обрана з молоду професія стала сенсом життя. За вагомий особистий внесок у розвиток підприємства та вугільної промисловості, сумлінну працю та професійну майстерність його нагороджено відзнакою «Шахтарська слава» 2-го ступеню.

«Шахтарську славу» 3-го ступеню я отримав у 2015 році. На досягнутому не планую зупинятися, буду працювати далі. Маю бажання через декілька років отримати нагороду 1-го ступеню і стати повним кавалером відзнаки «Шахтарська слава», – каже Максим Дзюбенок.

36 нагород було вручено окремим гірникам і трудовим колективам. За вагомий внесок у забезпечення стабільної роботи шахтоуправління «Покровське» в умовах війни та з нагоди Дня шахтаря почесною грамотою від Генерального директора «Метінвест холдингу» було нагороджено дві дільниці: гірничо-прохідницьких робіт №3 та дільницю з видобутку вугілля №2.

«Нагородили колектив дільниці за гарні показники з охорони праці. У нас найменша кількість порушень та травматизму. Виконання технологічного процесу намагаються контролювати всі: ІТР, бригадири. Тому ми й найкращі», – так начальник дільниці з видобутку вугілля №2 Владислав Ковальов прокоментував визнання свого колективу.

Нагороджених за високий професіоналізм, трудові досягнення й найкращі показники серед дільниць та окремих шахтарів було чимало, адже ці люди знають, як працювати. Так вважає і гірничомонтажник підземний дільниці «Монтаж, демонтаж обладнання №1» Андрій Шемідько, якого нагородили листом подяки за високий професіоналізм, трудові досягнення, сумлінну працю та найкращі показники з охорони праці та техніки безпеки.

«Ланка, в якій я працюю, має найменші показники порушень правил техніки безпеки та норм охорони праці. Ми, мабуть, більш уважні, наглядаємо за колегами, особливо за молодими, які ще не мають досвіду. Працюємо над попередженням порушень, а не над їх усуненням», – зазначає Андрій Шемідько.

Підприємство постійно оновлює техніку. Гірники, що працюють в шахтоуправлінні не один рік, вже мають досвід вдалої роботи на різному обладнанні. Серед них – машиніст гірничих виїмкових машин дільниці ГКР №2 Андрій Авілов. За високий професіоналізм, трудові досягнення та сумлінну працю його було нагороджено в номінації «Кращий за професією».

«Моє завдання – проведення гірничих виїмок, тобто я проводжу виїмку породи. 18 років працюю в шахтоуправлінні «Покровське». Скажу вам, що за цей час техніка стала набагато кращою. Підприємство не стоїть на місці, намагається йти до кращого, використовує нові технології. Нова техніка потребує і нових знань та вмінь. Ось так 18 років постійно навчаюсь», – каже Андрій Авілов.

Усі знають, що шахтарська праця важка та почесна, і що зараз гірники працюють за себе і тих, хто на фронті бороніть нашу країну. У час, коли життя змінилося докорінно, залишається місце і добрим традиціям. Серед них – підбиття підсумків у внутрішньому змаганні на кращу нарядну. Цього року перше місце отримала дільниця гірничо-прохідницьких робіт №3.

«У нас найкрасивіша нарядна. Люди проводять на роботі багато часу, тому в нарядній має бути максимально затишно. З профспілкою ми змогли це організувати. Ми повністю змінили обстановку в приміщенні, додали плакати з безпеки. І звісно, прапор України», – зазначає начальник дільниці гірничо-прохідницьких робіт №3 Денис Шабатюк.

Також в цей день було вручено Кубок Генерального директора шахтоуправління «Покровське» з міні-футболу. Нагадаємо, цього року на підприємстві відродили традицію проведення футбольних баталій до Дня шахтаря. Перше місце виборола команда інженерно-технічних працівників.

Уперше в історії підприємства нагороду отримав профспілковий лідер Ігор Скляр.

Валерій Яковенко підкреслив, що в шахтоуправління «Покровське» є сталі плани на найближчі роки, а підприємство, що вистояло після повномасштабного вторгнення, – це колектив професіоналів, кожен з яких має унікальний досвід.

«Хочу привітати всіх з Днем шахтаря та побажати міцного здоров’я, родинного затишку. Щоб війна закінчилася, бійці, які працювали на підприємстві, повернулись додому, і щоб всі ми мали спокійне життя. І воно буде кращим, ніж до війни. З Днем шахтаря!» – привітав усіх генеральний директор.