Як і декілька міст на Донеччині, Новогродівка буде зимувати без централізованого опалення. На відміну від інших населених пунктів, тут до такої ситуації звикли, бо здебільшого опалюють домівки електрикою або власними пічками. Про підготовку міста до зими розповів начальник Новогродівської МВА Олександр Шевченко.

Будинки, де офіційно тільки електрика і немає пічок – найбільш вразливі до блекаутів. Щоб не залишити містян без води, застосовуватимуть генератори.

«Є в нас декілька генераторів на колісній базі. У разі необхідності ми можемо під'їхати до будь-якого будинку та підключити генератор, щоб вистачило на підключення свердловини, якийсь чайник увімкнути – нагріти воду. Тобто цілий будинок вони не потягнуть», – пояснює Олександр Шевченко.

Окрім цього, будуть видавати генератори на ОСББ, де одна свердловина дає воду на кілька будинків. Утім це не забезпечить квартири теплом. Крім цього, більшість новогродівців не можуть отримати вугілля для своїх пічок.

За словами Олександра Шевченко, на сьогодні питання забезпечення вугіллям на шахті «Новогродівська 1-3» вже вирішується: паливо почали видавати як співробітникам підприємства, так і колишнім працівникам. Проте на шахті «Котляревська» цього зробити не можуть.

«Те, що там видобувають, це і видобутком важко назвати. І в цьому проблема, бо вони не можуть забезпечити навіть тих, хто працює на вугільному підприємстві, я вже не кажу про пенсіонерів», – зазначає начальник Новогродівської МВА.

Найбільш вразливим верствам населення за міською програмою минулої зими надали вугілля. Так планують зробити і в цьому році. Але іншим, щоб не замерзнути, скоріш за все, доведеться купляти паливо за свої гроші.

Детальніше про підготовку Новогродівки до зими – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, чи буде тепло у квартирах селидівчан