Фронтмен гурту «СКАЙ» Олег Собчук потрапив до Книги рекордів України, як перший український артист, який проїхав найбільшу відстань зі Сходу на Захід на велосипеді за мінімальний час.

Рекорд виконавця зафіксований в категорії «Подорожі, вперше», повідомляє lemonade.style.

«Я дуже радий, що цей спортивно-соціально-музичний велотур завершено такою відзнакою. Дякую всім, хто мені допомагав! Та підтримка, яка була в кожному місті - як з боку людей, для яких ми робили концерти, так і з боку військових та велоспільноти - повністю компенсувала будь-яку фізичну втому. Це наша спільна нагорода! Тому зараз так приємно отримувати її за нашу мету: довести, що здоровий спосіб життя - це реально просто, можливо, корисно і круто», - зазначив Олег Собчук

Нагадаємо, що артист в червні відправився в велотур по Україні з метою популяризації здорового способу життя та привернення уваги молоді до проблем алкоголю і наркотиків. Також в містах-зупинках музикант давав безкоштовні концерти на площах для всіх охочих і відвідував захисників державного кордону, де влаштовував окремі виступи.

Концерт за його участю відбувся й у Покровську під час святкування Дня захисту дітей.

Таким чином Собчук став першим українським артистом, який подолав дистанцію в 2155 кілометрів на велосипеді через всю країну. Музикант отримав диплом, який підтверджує факт реєстрації рекорду України і виступає свідченням загального визнання.

Офіційно зафіксовані результати рекорду України наступні:

Старт - 8 червня 2021 року, смт. Мілове (Луганська область).

Фініш - 27 червня 2021 року, місто Чоп (Закарпатська область).

Подолана дистанція - 2155 кілометрів,

Витрачений час - 19 днів.