Фізична ідентифікація внутрішньо переміщених осіб в Ощадбанку з 1 вересня скасовується. Виплати ВПО збережуться до січня 2024 року.

Про це 15 липня повідомила віцепрем’єр-міністр - міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в ефірі телемарафону Єдині новини.

Раніше Ощадбанк заявив, що з 1 вересня поновлює процедуру ідентифікації переселенців. «Якщо людина не пройде ідентифікацію, то банк змушений буде заблокувати видаткові операції по рахунку. При цьому нарахування пенсії та соціальної допомоги буде продовжуватись, бо це належить до компетенції відповідних державних органів», - казала голова Донецького обласного управління АТ «Ощадбанк» Ганна Прасол.

Та тепер Верещук наголошує, що нікуди йти не потрібно.

«Дійсно, Ощадбанк надіслав повідомлення нашим ВПО. Сьогодні ви, можливо, побачили, уже на сайті є наступне повідомлення, яке говорить, що не потрібно проходити ідентифікацію і не потрібно йти до Ощадбанку для цього. Отже, усі виплати ВПО, які на сьогодні є, будуть збережені. Принаймні до січня 2024 року. І для цього не потрібно йти до банку і проходити будь-яку ідентифікацію», – наголосила голова Мінреінтеграції.

В Ощадбанку дещо стриманіше кажуть, що «зазначене питання наразі опрацьовується урядом». Установа зазначає, що «проведення фізичної ідентифікації внутрішнього переміщених осіб тимчасово припинено». А клієнтам, які отримали від банку повідомлення про необхідність звернення до банку для проходження ідентифікації, «буде додатково повідомлено про подальші кроки».

Джерело