З 1 вересня Ощадбанк поновлює проведення фізичної ідентифікації пенсіонерів та одержувачів соціальної (адресної) допомоги з числа внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляють у прес-службі Ощадбанку.

Ця норма не застосовувалася під час карантину, введеного через COVID-19, а після його закінчення – повертається.

Отже, відповідно до постанови Кабінету Міністрів №637 від 05.11.2014 пенсіонерам – внутрішньо переміщеним особам, які мають електронне пенсійне посвідчення (ЕПП), та одержувачам соціальної (адресної) допомоги з числа ВПО необхідно проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні шість місяців.

До отримання ЕПП пенсіонери-ВПО мають проходити фізичну ідентифікацію в будь-якому відділенні Ощадбанку кожні три місяці.

Для проходження фізичної ідентифікації пенсіонеру або одержувачу соціальної допомоги необхідно завернутися до будь-якого відділення Ощадбанку з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, та основною платіжною карткою або основним ЕПП.

Під час візиту до банку пенсіонеру або одержувачу соціальної допомоги запропонують провести операцію отримання готівки або перегляду залишку коштів на рахунку через касовий POS-термінал (тобто операцію, яка передбачає введення особою ПІН-коду), або встановлення/зміни ПІН-коду з використанням основної платіжної картки або основного ЕПП.

За відсутності проходження фізичної ідентифікації Ощадбанк зупинятиме видаткові операції за картковим рахунком. Після проходження ідентифікації видаткові операції автоматично розблоковуються не пізніше наступного календарного дня.