Мешканці Покровська, чиї будинки постраждали від обстрілу 13 жовтня, мали змогу отримати грошову допомогу від французької організації «Solidarités International». Про це повідомила менеджерка з базових потреб та фінансової допомоги Донецького регіону Наталія Перелешина.

«Допомога надається за підтримки міжнародного донора "BHA". Сума складає 10800 гривень на кожного члена постраждалої родини», - констатує пані Наталія.

Благодійники завітали на два дні. Для реєстрації в першу чергу потрібні були документи, котрі посвідчують особу. Важлива умова – аби за останні три місяці родина не отримували подібної допомоги від інших організацій. За перші години роботи було зареєстровано близько ста родин.

«Протягом наступних двох тижнів ці родини зможуть отримати гроші за допомогою міжнародної системи MoneyGram. Це доволі проста система, де для отримання переказу потрібно мати тільки СМС-код, документи, паспорт та ідентифікаційний код. У будь-якому відділені банка міста Покровськ можна отримати ці кошти», - пояснила Наталія Перелешина.

Допомогу мешканцям Покровська також надавала громадська організація «Аваліст». У партнерстві із Save the Children вони також фінансово підтримають постраждалих покровчан та ВПО.

Грошова допомога від «Авалісту» становить 10 тисяч 800 гривень на кожного члена постраждалого домогосподарства. Прийом також вели два дні.

Тож, через два тижні після реєстрації, ці родини зможуть отримати від міжнародних організацій - Solidarités International і ГО «Аваліст» у партнерстві із Save the Children, фінансову допомогу на вирішення проблем, завданих військовою агресією рф.

Детальніше про допомогу від міжнародних благодійників — у сюжеті ТК «Орбіта»

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що до Покровська передавали черговий гуманітарний вантаж з речами для внутрішньо переміщених осіб.