За добу поліція задокументувала 28 воєнних злочинів росії. Ворог атакував цивільне населення з авіації, РСЗВ «Ураган», артилерії та мінометів.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, армія рф завдала ударів по 12 населених пунктах: містах Авдіївка, Святогірськ, Часів Яр, смт Желанне, Курдюмівка, Неліпівка, Очеретине, селах Максимівка, Нетайлове, Новоселівка Перша, Первомайське, Уманське.

Пошкоджено 19 цивільних об’єктів - 12 житлових будинків, храм, кінотеатр, підприємство, господарську споруду, ЛЕП.

Авдіївка витримала 13 російських атак, з них 11- авіаудари. Внаслідок обстрілів загинула цивільна особа, ще двоє отримали поранення. Зруйновано 5 багатоквартирних будинків, 3 приватних оселі, кінотеатр, цех.

З артилерії окупанти поцілили по Очеретиному - вбили людину.

З «Ураганів» росіяни накрили Максимівку, пошкодили три приватних будинки.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 64 людини, з початку обов’язкової евакуації – 91 725 осіб, серед них 11 709 – діти, 4 196 - люди з інвалідністю.

Раніше ми повідомляли, що прокуратура та СБУ встановили осіб, які навели російську ракету на кафе у с. Гроза на Харківщині.