Учора, 6 листопада, представникам міст, районів та ОТГ Донецької області були презентовані проекти стерилізаційних і міні-стерилізаційних пунктів для утримання та стерилізації безпритульних тварин гуманними методами. Про це написав директор департаменту екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації Сергій Натрус на своїй сторінці в Facebook.



Раніше повідомлялося, що на замовлення департаменту екології було розроблено проекти двох типів стерилізаційних пунктів, що мають з’явитися на території області: розмірами 6х8 метрів (для утримання максимально 12 тварин) та 6х12 метрів (максимум 22 тварини). Проект реалізується за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.


«Це програма з комплексним підходом до вирішення проблеми. Громади отримають вже готові комплекси при наявності всього трьох умов: ділянок з асфальтованими або відсипаними під'їздами, підводами до водопостачання, водовідведення та електропостачання, а також наявності санітарної зони в 100 метрів», – повідомив Сергій Натрус.



Заявки на облаштування стерилізаційних пунктів обласний департамент екології очікує від керівництва громад до 15 листопада.