Зоозахисники Донеччини неодноразово підіймали питання щодо впровадження сучасних гуманних методів регулювання чисельності безпритульних тварин. Тож об’єднаними зусиллями громадськості та облдержадміністрації, за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2019 році реалізується захід «Розробка проектно-кошторисної документації будівництва і облаштування 2 типів стерилізаційних пунктів для утримання та стерилізації безпритульних тварин (для повторного використання)».

У серпні поточного року договір на суму 149,0 тис. грн щодо виконання робіт, а саме розробки проектно-кошторисної документації на будівництво міні-стерилізаційного пункту 6*8 м для утримання максимально 12 тварин та стерилізаційного пункту 6*12 м для утримання максимально 22 тварин, було укладено між департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації та ПП «Фірма «Інженер».

Учора директор департаменту екології та природних ресурсів ДонОДА Сергій Натрус на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив про те, що розробка проектів добігає кінця.

«Через пару днів у нас будуть два типи проектів на будівництво стерилізаційних центрів для утримання та стерилізації безпритульних тварин.

Хочу звернутися до голів міст та відповідальних осіб. Ви можете звертатися в департамент екології та природних ресурсів Донецької ОДА для отримання проектів для реалізації їх в своїх містах і ОТГ», - йдеться у повідомленні.

Передбачається цілорічна експлуатація стерилізаційних пунктів для постійної роботи з кліпсування, вакцинації та стерилізації безпритульних тварин гуманними методами. Термін експлуатації пунктів - не менше 10 років.