З початку року поліція Покровська опрацювала понад 500 повідомлень про домашнє насильство. Такі дані наводить пресслужба Покровського районного управління поліції.

Повномасштабна війна, яка наразі триває в Україні, не викреслила з нашого життя домашнє насильство. Поліцейські щодня працюють на запобігання домашньому насильству та оперативно реагують на такі факти.

Не всі виклики про сімейне насильство підтверджуються. Часто люди намагаються налякати кривдників або ж відмовляються писати заяви. Також, більшість сімейних конфліктів вирішуються одразу після приїзду правоохоронців.

В цьому році співробітники Покровського районного управління поліції склали відносно домашніх агресорів 142 адміністративних протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та винесли 104 термінових заборонних приписи стосовно кривдників.

Окремим напрямком діяльності поліції є профілактика насильства й захист тих, хто став жертвою агресорів. Наразі, на обліку в поліції Покровська перебуває 124 особи, схильні до таких правопорушень. З ними дільничні офіцери поліції регулярно проводять превентивну роботу.

Правоохоронці закликають населення не замовчувати випадки насильства та своєчасно звертатися за допомогою до найближчого органу поліції або повідомляти за номерами:

  • поліція 102;
  • Чергова частина Покровського РУП 050-020-9846;
  • Національна гаряча лінія з питань запобігання домашнього насильства, торгівлею людьми та гендерної дискримінації: 0-800-500-005, або з мобільного 116-123 цілодобово;
  • Державний кол-центр з питань запобігання домашньому насильству: 15-47;
  • Урядовий кол-центр: 15-45;
  • Гаряча лінія координаційного центру з питань безплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

Раніше ми повідомляли, що Покровська міська військова адміністрація провела засідання координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству з ознаками статі.