26 лютого виповнилося два роки з дати створення добровольчого формування «Покровськ-1». У Покровську з цієї нагоди відбувся урочистий захід – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Перш за все були створені мобільні групи, які патрулювали місто, щоб не допустити мародерства та інших правопорушень. Разом із Національною поліцією, іншими силами оборони протягом декількох місяців ми займалися облаштуванням позицій для того, щоб можна було боронити місто», – розповідає командир добровольчого формування «Покровськ-1» Михайло Кірсанов.

За його словами, учасники формування також активно займалися облаштуванням фортифікаційних споруд там, де нині точаться запеклі бої – біля Мар’їнки, Бахмуту та Авдіївки. Крім того, вони продовжують охороняти об’єкти критичної інфраструктури у місті. З перших днів повномасштабного вторгнення звертають увагу на підозрілих осіб, перевіряють інформацію та спрямовують її до відповідних органів. Чимало учасників добровольчого формування вступило до лав Збройних Сил України.

«Зараз боронять Україну на всіх напрямках: і на Лиманському, і на Авдіївському, і на Запорізькому проходять службу. На жаль, є вже втрати. Це наші побратими: Павло Горошко загинув у 2022 році, Руслан Журбенко – в 2023-му. І наш начальник штаба Глущенко Вадим Олександрович загинув під час ракетного удару в місті Покровську», – розповів командир добробату.

Михайло Кірсанов і сам отримав контузію та осколкове поранення 7 серпня минулого року, коли рятував людей після ворожого обстрілу. Отримавши поранення, він ще деякий час продовжував евакуювати мешканців напівзруйнованого будинку в центрі Покровська.

Сьогодні членів добробату нагородили почесними грамотами та подяками Покровської міської військової адміністрації.

«Ви зробили те, що мали зробити. Прийшли, не чекаючи мобілізації, записались до лав територіальної оборони. Завдяки вам ми мали на той момент порядок в громаді й змогли уникнути хаосу. А це – найважливіше завдання. Дякую вам за це», – звернувся до учасників добровольчого формування заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Проходять службу в добробаті й зовсім молоді хлопці, які за віком ще не можуть стати до лав ЗСУ. Вони також хочуть допомогти, крок за кроком навчаються азам військової справи.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що ввечері 7 серпня 2023 року росіяни двічі вдарили по Покровську ракетами. Унаслідок обстрілів загинуло 10 людей, близько 90 дістали поранення.