З нагоди 16-річчя Добропільського центру комплексної реабілітації осіб з інвалідністю відбувся святковий захід. Про це повідомило керівництво центру.

Відвідувачі закладу підготували концертну програму: читали вірші, танцювали, грали на музичних інструментах. Директорка центру Наталя Мигуля не приховує: робота з такими дітками непроста, але й концентрація позитиву колосальна.

«Вони настільки добрі, навіть в 30 років вони як діти – обіймуть, поцілують. Інших таких нема», – каже Наталя Мигуля.

У центрі проходять реабілітацію 52 вихованці різного віку. Частина з них сьогодні в евакуації, але більшість проживають у громаді. Всі заняття проводять з урахуванням вимог безпеки й намагаються зберегти більшість напрямків роботи центру.

«Ми навіть в бомбосховище коктейльний апарат привозимо і робимо кисневі коктейлі. У центрі є соляна кімната. Ми якусь частину сюди привозимо, щоб діти отримали цю послугу. Окрім цього, масаж, лікувальна фізкультура, педагоги, реабілітологи», – розповіла директорка центру.

Оскільки свято проходило напередодні Дня Святого Миколая, відвідувачі центру отримали солодощі.

Найкращих працівників центру і тих, хто надає закладу допомогу, відзначили почесними грамотами. Начальник Добропільської міської військової адміністрації Андрій Бондаренко пообіцяв продовжувати підтримувати центр та ініціативи колективу – адже це важливо для соціалізації особливих діток.

«Ми сьогодні побачили, наскільки вони талановиті, яскраві. Хочу подякувати за це викладачам. Дякую за ваше терпіння, за ваш професіоналізм. Дякую батькам за те, що ви не опускаєте рук», – зазначив Андрій Бондаренко.

Детальніше про роботу центру реабілітації – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, що у Покровську визначили переможців премії для людей з інвалідністю.