Впродовж багатьох років добропільські зооволонтери проводили планомірну роботу зі стерилізації бродячих тварин. Зараз, через постійну міграцію, контролювати популяцію чотирилапих складніше, але робота в цьому напрямку триває. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

«Зараз проходить міська стерилізація, яка з початку війни не зупиняється. У цей період допомагає фонд «Forgotten Animals» з Марією Труновою», – розповіла зооволонтерка Олена Костенко.

Тільки в рамках цієї програми з березня вже стерилізовано близько 20 тварин. Щоб процес не перервався, зооволонтери працюють одразу з кількома фондами, які готові оплачувати стерилізацію. Наприклад, завдяки організації «12 вартових», з якою триває співпраця майже з початку війни, стерилізовано близько 500 чотирилапих.

Читайте також: У Добропіллі ветлікарі разом з зооволонтерами стерилізували бродячих собак

«Підготовка – хвилин 20, і ще стільки ж на операцію. На кішку – 13 хвилин. Буває, робимо по 3-4 операції за раз. Проводимо протизапальну терапію – не треба вже тварині обробляти шви, робити уколи. 24 години витримали, щоб собаку машина не збила, ставимо кліпсу і відпускаємо», – каже ветлікар Олександр Кочерженко.

Деталі – в сюжеті телеканалу «Орбіта».