Вифлеємський вогонь у святкові дні продовжує подорожувати світом і Україною. У Добропіллі він з’явився завдяки пластунам. Далі капелан 81 окремої аеромобільної бригади Ярослав Волковицький повіз вогонь бійцям на Бахмутський та Луганський напрямки – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Не сприймайте Благодатний вогонь як звичайний вогонь. Це вогонь, який передається з самого місця, де народився наш Спаситель», – підкреслює Ярослав Волковицький.

Передача Вифлеємського вогню – це лише одна з добрих справ, які щоденно роблять пластуни. У пласті незалежно від віку всі називають один одного на ти. Очолює Добропільську організацію виховниця Юлія.

«У пластунів 14 законів. Вони чемні, вони точні. А взагалі пласт – це велика гра, й іноді діти навіть не розуміють, що їх виховують, чомусь навчають», – розповідає пані Юлія.

Заняття у пластунів називаються сходинами. На форму або однострій кріпляться нашивки, за їх кількістю можна судити про активність та добрі справи пластуна, а по кольору хустки – про вік.

«В мене юнацтво – малинова, жовта – це новаки, в Юлії коричнева – це старше пластунство. А ще є біле – це пташа. Вона дається до 6 років», – пояснює хлопець. 

На заняттях діти вивчають історію та традиції, майструють, грають, влітку відвідують табори. Виховниця Юлія – вчителька історії з Авдіївки.

«Взагалі не планувала бути виховницею, а тут довелося. У Добропіллі немає виховників. Онлайн це онлайн, а живе спілкування – це живе спілкування», – наголошує виховниця.

Юлія каже, що будь-яка свідома повнолітня людина може пройти навчання на освітніх платформах та стати виховником.  У Добропільському пласті зараз шукають таку людину, аби мати змогу набрати додаткову групу дітей.

Детальніше про діяльність пластунів – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що діти Покровської громади зібрали подарунки для військових на Авдіївському напрямку