У поточному році 307 безробітних в Покровській громаді долучилися до суспільно корисних робіт в межах проекту «Армія відновлення». Про це повідомляють у Покровському міському центрі зайнятості.

Загалом суспільно корисні роботи в Покровській громаді проводяться майже рік і користуються досить великим попитом – зазначають в установі.

«Покровський міський центр зайнятості продовжує активну роботу щодо забезпечення зайнятості людей, які втратили роботу. Головна наша ціль – знайти їм підходящу роботу, а у разі її відсутності ми пропонуємо безробітним особам тимчасову зайнятість через суспільно корисні роботи», – йдеться у повідомленні.

У Покровській громаді одним з найбільш затребуваних видів робіт є розвантаження та пакування гуманітарної допомоги.

Така праця оплачується, на період суспільно корисних робіт з безробітним укладається строковий трудовий договір, а за особою зберігається статус безробітного.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Кабінет міністрів збільшив плату за виконання суспільно корисних робіт в півтора рази – з 6700 грн до 10050 грн за повний відпрацьований місяць. З 1 січня 2024 року оплата зросте до 10650 грн, а з 1 квітня 2024 року – до 12000 грн.