У Покровській громаді триває залучення безробітних до суспільно корисних робіт. Таким чином Покровський міський центр зайнятості пропонує їм тимчасову роботу в разі відсутності підходящої постійної – повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

«У Покровській громаді суспільно корисні роботи проводяться майже рік і користуються досить великим попитом. У поточному році до лав «Армії відновлення» в нашому регіоні стали 287 українців», – зазначають у Покровській МВА.

Читайте також: Покровський ЦЗ: безробітних поменшало, а перевірки щодо правомірності виплат поглибилися

Одним з більш затребуваних у Покровській громаді видів суспільно корисних робіт є розвантаження та пакування гуманітарної допомоги.

У період залучення до такого виду робіт за особою зберігається статус безробітного. Оплата праці не нижче мінімального розміру зарплати проводиться із джерел Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. На період виконання робіт з безробітними укладається строковий трудовий договір. Кількість періодів участі людей в суспільно корисних роботах не обмежена.

Раніше повідомлялося, що в Україні запроваджені суспільно корисні роботи для безробітних. Що саме потрібно робити в кожному конкретному регіоні визначає місцева влада.