У Гродівській громаді працює школа подружнього життя, в якій спеціалісти вчать людей не допускати помилок у стосунках. Про це повідомила соціальна педагогиня Маргарита Ковалевська.

«Є статистика за роки незалежності України, що на 100 пар, які одружилися, припадає 61 розлучення. І ще 30% тих пар, які не розлучились, живуть у шлюбі нещасливо. Тільки 10% можуть сказати, що вони щасливі», - розповідає пані Маргарита.

Ініціатором організації таких курсів стало керівництво Гродівської військової адміністрації та, зокрема, відділ освіти, культури, молоді та туризму громади. За словами методистки відділу Анни Гуцуляк, про початок роботи школи подружнього життя оголосили попередньо.

«Завдяки цим заняттям у вже існуючих сімейних парах буде налагоджений мікроклімат, а здоровий мікроклімат - це здорові діти й здорова сім'я», - зауважує Анна Гуцуляк.

Весь курс школи подружнього життя складається з чотирьох важливих тем. На розгляді першої з них з'ясували, що існує кохання, а також закоханість, яка проходить максимум за чотири роки, а потім - або кохання до кінця, або розлучення.

Випускники Школи самі будуть розповідати, що і як потрібно для міцних стосунків. А в громаді вже замислюються над новими заходами для покращення ментального здоров’я своїх мешканців.

Детальніше про діяльність «Школи подружнього життя» у Гродівській громаді дивіться в сюжеті ТК «Орбіта»

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Мирнограді проходив психологічний тренінг.