Юна жителька Добропілля Даша Руріч вирішила допомогти Збройним Силам України своїми талантом та майстерністю. Деталі розповіла сама дівчина. 

«Я дізналась, що у нас в Добропіллі плетуть сітки для ЗСУ і збирають гроші на тканину. Тому я вирішила допомогти і почала робити різні сувеніри», – розповідає Даша.

Дівчинка наплела ляльок-мотанок, виготовила підкови, брошки, сердечки та магніти з епоксидної смоли – і біля торгового центру роздавала їх за донат.

«Тато і матуся теж мене підтримали. Ми з мамою виходили, і я продавала. Дуже хотіла допомогти нашим ЗСУ, і якщо ми будемо їм допомагати, буде скоріша перемога», – підкреслює дівчина. 

Даші вдалося назбирати 2380 гривень. Гроші вона передала дівчатам, які плетуть маскувальні сітки. Волонтерка Яна каже, що зараз на всьому доводиться економити, тому донат від Даші суттєвий і доречний.

«Якщо дитина віддає подаровані гроші або щось робить, щоб віддати на благодійність, це означає, що для неї гроші не на першому місці. Коли ці дітки підростуть, є велика надія, що це буде нове покоління, яке, можливо, поборе корупцію, принесе нові цінності в суспільство», – вважає пані Яна. 

А поки Даша робить те, що може у свої десять років, і її вчинком надихаються інші. Допомагати Даші плести сувеніри також хочуть її вчителі. Для створення наступної партії знадобиться близько трьох тижнів.

Детальніше про діяльність юної волонтерки – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що члени Покровської молодіжної ради зібрали для ЗСУ вантаж із ліками