Деякі пішохідні переходи в Покровській громаді буде освітлено – над цим вже працюють співробітники транспортного відділу. Про це повідомив заступник начальника Покровської міської військової адміністрації Олексій Стебель.

За його словами, восени та взимку належне освітлення є важливим аспектом безпеки на вулицях, адже воно забезпечує видимість усіх учасників дорожнього руху і зменшує ризик аварій.

«Досить небезпечно пересуватися темними вулицями, беручи до уваги, що мешканці ще й обирають темний верхній одяг. Це несе небезпеку усім учасникам дорожнього руху – як водіям, так і пішоходам. Нам дозволили увімкнути  освітлення пішохідних переходів у нашій громаді. Зокрема, це місто Родинське, місто Покровськ, там, де є небезпечні пішохідні переходи. Не всі, але центральні, які найбільш навантажені», – розповів Олексій Стебель.

Він зазначив, що для освітлення обираються ділянки, де це найбільш необхідно, враховуючи обмежені ресурси та практичну доцільність. Передбачається, що будуть освітлені 36 пішохідних переходів з 85, що є в громаді.

Наразі тривають роботи з облаштування таймерів, які дозволять активувати освітлення в темний період доби.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що позаминулими вихідними в Покровську сталися дві ДТП з постраждалими.