5 котелень Покровська вже готові до нового опалювального сезону. Такі висновки після огляду зробила державна комісія. Акти про стан готовності наступних п’яти котелень планують отримати в червні. Про це повідомив директор КП «Покровськтепломережа» Дмитро Гордієнко.

Усього на балансі підприємства перебуває 24 котельні. Усі вони до 1 жовтня мають бути здатними подавати теплоносій споживачам. Після завершення цьогорічного опалювального періоду почалася підготовка до наступного. Для цього на всіх дільницях «Покровськтепломережі» були сформовані 9 комплексних бригад.

«Зараз п'ять котелень здано – це 21% від загальної кількості. На 28% виконана заміна теплових мереж. Ремонт устаткування і обладнання, гідравлічні випробування – тобто ми на 100% виконуємо графік робіт з підготовки до опалювального сезону», – розповів Дмитро Гордієнко.

За його словами, за літо буде відремонтовано 5 тисяч метрів теплових мереж. З них 1400 вже готові до транспортування тепла. Ці роботи коштували 531 тисячу гривень. Але якщо тепломережа наближається до нового сезону відповідно до графіку, то обслуговуючі компанії та ОСББ поки не поспішають готувати будинки до прийому тепла.

«На сьогодні в нас вже два місяці триває ремонт, а ми ще не отримали жодного запрошення на проведення гідравлічних випробувань внутрішніх систем опалення та промивки. Це дуже важливо – ми повинні знати, що наші споживачі готові до прийому теплоносія», – каже начальниця виробничо-технічного відділу КП «Покровськтепломережа» Ірина Гайдук.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у КП «Покровськтепломережа» стартувала підготовка до нового опалювального сезону.