25 вересня в Україні відзначався День позашкілля. Попри те, що через війну приміщення гуртків та студій стоять порожні, позашкільна освіта продовжує жити онлайн. Про це повідомили керівники студій мистецтв Добропілля.

Керівниця ансамблю сучасного танцю "Райдуга-шанс" міста Добропілля Людмила Рудь розповідає, що до дистанційного формату пристосувалась ще в період епідемії Covid.

«Я знімаю ролики, бо якщо дитина подивиться один раз, то не зрозуміє. В класі я можу станцювати це декілька разів, показати декілька разів. Вони можуть детально роздивиться куди поставити руки, куди поставити ноги, а потім вже на наступному занятті ми виправляємо помилки, які вони зробили», - каже пані Людмила.

Минулої зими керівниця ансамблю знаходила можливість зняти ролик в умовах аварійних відключень електропостачання, іноді в ночі. В умовах постійних тривог та в евакуації дітям також складно, але навіть у таких умовах діти та їхні батьки мають бажання продовжувати заняття.

Окрім цього у місті Добропілля продовжуються заняття з вокалу. Керівниця вокальної студії "Дзвіночок" Катерина Московцева каже, що більш ніж половина дітей, які займались у студії, евакуювались, але ті, що залишились, готові займатись.

«Важко, тому що дистанційне навчання — це не живе спілкування с дітьми, але ми намагаємось виходити з цього положення», — підкреслює Катерина Московцева.

Також в місті діє театральна студія "Джем". Під час занять учні декламують вірші та байки. Для дітей дуже важливо, щоб в житті залишались місця, де можна на певний час відволіктися від жахливих новин. 

«Ці заняття нагадують те життя, коли не було війни, це допомагає з настроєм, колектив дуже рідний», - поділився почуттями вихованець театральної студії Богдан.

Пережиті за ці роки труднощі ляжуть в основу майбутніх пісень, танців, картин і вистав. І те, що попри всі обставини, позашкільне життя в регіоні існує, - вже велике досягнення керівників, дітей та батьків.

Детальніше про позашкільну освіту в Добропільській громаді - в сюжеті ТК «Орбіта»

Раніше Pokrovsk.news розповідали, як в Покровській громаді функціонує мережа дитячих садків.