Сьогодні, 22 грудня, в Україні відзначають День енергетика. Від початку повномасштабного вторгнення ці фахівці в екстремальних умовах, часто під ворожими обстрілами, повертають світло в оселі. Кореспонденти ТК «Орбіта» спитали в перехожих Покровська, що б вони хотіли побажати працівникам енергетичної галузі.

«Вітаємо енергетиків зі святом, дякуємо їм за те, що в нас є світло. З прийдешнім Новим роком, безпечної вам роботи», – подякував житель Покровська.

Лише через негоду, що нещодавно вирувала на Донеччині, енергетикам довелося боротися з аномальним намерзанням льоду на проводах та лагодити обірвані лінії. На деяких ділянках відновлення триває й досі. Попри надскладні умови, енергетики продовжують роботу і вдень, і вночі.

«У нас усе зараз зав'язане на електроенергії: холодильник, телефон. Щоб помитися, треба бойлер нагріти. Нашим електрикам хвала, вони молодці», – каже чоловік. 

Без них не було б електрики й тепла в будинках, навчальних закладах і лікарнях, неможливою була б безперебійна робота телефонного зв'язку. Вони – справжні воїни світла, що дають людям надію, стабільність та завжди перемагають темряву, навіть у скрутні часи.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як відбувається відновлення електропостачання в Покровській громаді після негоди