Напередодні Дня Збройних Сил України, який відзначають 6 грудня, відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини Покровської міської ради ініціював проведення акції «Даруємо тепло захисникам та захисницям». Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

До акції долучились всі заклади культури Покровської громади. Щоб віддячити військовослужбовцям, учасники заходу створювали сувеніри, малюнки й домашню випічку.

«Діти та дорослі разом, спільними зусиллями створювали сувеніри й пекли печиво. Адже таким чином вони можуть віддячити нашим захисникам, які кожного дня проявляють мужність та героїзм на лінії фронту», – каже заступниця директора Покровського історичного музею Тетяна Костюченко. 

Благодійна акція проходила під звуки патріотичної музики та супроводжувалась частуванням солодощами й гарячим чаєм. Окрім цього, українським оборонцям вручили подарунки, серед яких були листівки та обереги.

«Для мене як для мами це дуже приємно, тому що мене вдома також чекають діти. У мене такими сувенірами завішана стіна. І про кожен подарунок я пам’ятаю – хто, коли і яким чином подарував, яка школа готувала, чи хтось просто по дорозі дав, сказав: «Я вам дякую». І це дуже приємно», – каже військовослужбовиця Надія.

«Такими невеличкими заходами з нагоди Дня Збройних Сил України ми вітаємо наших захисників, ми їм дуже вдячні за те, що бережуть нашу землю, бережуть наш спокій. Хочеться побажати їм витримки й сили духу. Тільки до перемоги», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що до Міжнародного дня волонтерів молодь Гродівської громади організувала збір коштів на паливо для волонтера Івана Суботіна, який займається евакуацією людей з прифронтових населених пунктів.